Artiklen indeholder reklamelinks

Det kan være lidt af en udfordring at indtage alle anbefalede stoffer, få nok søvn og generelt leve 100% optimalt. Mange stræber efter den sunde livsstil, som skal være med til at sikre vores velbehag i hverdagen. Derfor er flere og flere danskere, især kvinder, begyndt at benytte kosttilskud.

DayDose er et kosttilskud, som indeholder mange forskellige vitaminer, mineraler og planteekstrakter. Det forskellige indhold tilegner kroppen den anbefalede mængde af eksempelvis jern eller kobber. Der tages altså hensyn til, hvor meget af dette, der normalvis indtages, så det når op på den anbefalede daglige dosis af de forskellige stoffer.

Vitaminer

DayDose indeholder forskellige vitaminer såsom:

  • Vitamin A

Dette vitamin er godt for vedligeholdelse af hud og slimhinder, udvikling og immunfunktion. Man får dette vitamin igennem madvarer som eksempelvis æg, smør, mælk og ost. Hvis man normalt ikke indtager disse madvarer, kan man med fordel benytte DayDose som kosttilskud. Mangel på A-vitamin vil nemlig kunne resultere i eksempelvis natteblindhed, tør hud eller nedsat modstandsdygtighed over for infektioner.

  • Vitamin B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12

De forskellige B-vitaminer er alle vandopløselige, og tilfører alle kroppen noget forskelligt. Kroppen bruger vitamin B1 til at omsætte næringsstoffer, mens den bruger vitamin B2 til at omdanne glukose eller fedt til energi. Alle de forskellige B-vitaminer har altså forskellige fordele, og kan indtages gennem forskellige fødevarer. Mangel på B-vitaminer kan give forskellige konsekvenser, alt efter hvilken det er. Hvis man ikke indtager nok B-vitamin, vil man blandt andet kunne opleve rødme i hudområder eller symptomer som træthed eller irritabilitet.

  • Vitamin C

C-vitamin kan ikke produceres i kroppen, og skal derfor indtages gennem kosten. Vitaminet er vigtigt, da det indgår i metaboliske processer, som eksempelvis genopbygning af bindevæv og dannelsen af transmitterstoffer og hormoner.

  • Vitamin D og E

D-vitamin får man oftest igennem sollys, men kan også indtages ved hjælp af madvarer såsom fisk, kød, æggeblomme og mejeriprodukter. Dette vitamin er, sammen med E-vitaminer, et vigtigt indhold i DayDose, da de spiller en stor rolle i forhold til immunsystemet. Det er altså de vitaminer, der er med til at styrke immunforsvaret.

Mineraler

find de gode grunde herUdover vitaminerne indeholder DayDose også mineraler. Vitaminerne er gode for eksempelvis immunforsvaret og huden, mens mineraler kan være godt for stofskifteprocesser samt ilttransporteringen rundt om i kroppen.

DayDose indeholder blandt andet disse mineraler:

  • Calcium
  • Zink
  • Jern
  • Kobber

Disse forskellige mineraler har alle en positiv virkning på kroppens balance og velbefindende. Mangel på disse kan føre til forskellige sundhedsmæssige problemer. Hvis man ikke får mineraler gennem sin almindelige kost, kan det derfor være en fordel at benytte kosttilskud.

Planteekstrakter

DayDose indeholder planteekstrakterne ginseng, gurkemeje, echinacea og grøn te. Disse er alle naturlige ingredienser, der kan virke forebyggende mod eksempelvis lunge-, tarm- og leversygdomme samt hjertekarsygdomme og kræft. Planteekstrakter er ikke officielt anbefalet til kroppen, men er blevet brugt i mange år med gode resultater.

Vitaminer, mineraler og planteekstrakter er altså de ingredienser, der gør indtagelse af DayDose til en fordel, idet de alle har forskellige virkninger på kroppen. De kan afhjælpe små sygdomsforløb som influenza og forkølelse, men kan altså også virke forebyggende mod kræft og hjertekarsygdomme. Kosttilskud kan købes på fysiske apoteker og apotek online.