Artiklen indeholder reklamelinks

Har du også hørt, at fiskeolie er godt at spise? Det har vi vist efterhånden alle sammen hørt et par gange nu. Men hvorfor er det nu, at fiskeolie er så godt for os? Her får du 3 gode grunde til at spise fiskeolie – du bestemmer selv, om du vil have fiskeolie i piller eller fra fisk:

  1. Kræft – fiskeolie sætter en dæmper for kræft
  2. Leddegigt – fiskeolie kan mindske risikoen for leddegigt
  3. Rynker – fiskeolie forhindrer rynker

Fiskeolie sætter en dæmper for kræft

Det er noget af en påstand, og det er vigtigt at huske på, at intet man kan spise eller gøre for sig selv kan fjerne risikoen for at få kræft. Det kan vi desværre alle sammen få, og det er en sygdom, der har ødelagt mange familier. Men der er ting, man kan gøre, der kan være med til at forbedre sine chancer for at undgå kræft. En af de ting, er at spise fiskeolie.

Ud over at have antiinflammatoriske egenskaber og anti-diabetiske virkninger, har forskning vist, at kvinder, der spiser meget fisk, har op mod 14 % mindre risiko for at få brystkræft. Desuden har forskere ved Washington State University fundet ud af, at der er noget ved omega 3-syrer, der begrænser kræftcellers deling.

Fiskeolie mindsker risikoen for leddegigt

Omega 3-fedtsyrer har, som også nævnt ovenfor, har nogle anti-inflammatoriske virkninger, hvilket er rigtig godt for patienter med leddegigt. Leddegigt er nemlig en flammatorisk sygdom – det vil sige, at der er en betændelsestilstand i leddene hos patienter med leddegigt. Den opstår som følge af mindsket muskelvækst omkring disse led, hvilket gør, at de leddene er mere sårbare over for infektioner som følger af gnidning mellem leddene.

Patienter med leddegigt bruger smertestillende medicin som for eksempel ibuprofen, der også virker antiinflammatorisk og feberdæmpende. Ved indtagelse af ibuprofen medfølger dog en øget risiko for blandt andet mavesår, samt andre uønskede bivirkninger. Madvarer som fisk og kosttilskud i form af fiskeolie kan derfor virke naturligt lindrende for leddegigtpatienter, og forskning har vist, at et indtag af én portion fed fisk eller fire portioner mager fisk om ugen kan halvere risikoen for leddegigt.

Fiskeolie forlænger dit ungdommelige udseende

Fiskeolie kan ikke fjerne rynker, men bremse deres udvikling, så du beholder dit ungdommelige udseende i flere år. En undersøgelse fra 2012 viste, at indtag af fiskeolie med omega 3 forlænger nogle vigtige hudcellers telomerers levetid.

En telomer er ligesom en ”livsline”, der forkortes lidt hver dag, og alle celler har en telomer, der definerer cellens levetid. Når celler dør, er det altså blandt andet fordi deres telomer er forkortet helt væk. Celler kan også af dø af andre årsager såsom slag og forgiftning.

Ved at forlænge nogle hudcellers telomerers levetid, forlænges også hudens udseende, før der kommer rynker.

Der er altså mange gode grunde til at spise fiskeolie. Især danskere, der ikke spiser fisk, rådes til at spise et tilskud med fiskeolie – og danskerne er generelt rigtig dårlige til at få spist fisk flere gange om ugen. At få omega 3 gennem fisk frem for fiskeoliepiller er i sidste ende at foretrække.

Ønsker du at spise fiskeolie, er det en god idé at være opmærksom på, at der findes mange forskellige mærker af fiskeolie, og at der i mange tilfælde vil være sammenhæng mellem pris og kvalitet. Der findes flere tests, der afslører de bedst og dårligste fiskeolier på markedet. Fiskeolie af mærket Eye Q er af høj kvalitet.