Artiklen indeholder reklamelinks

Vores tarme er fyldt med bakterier, hvoraf nogle er dårlige, og andre er gode. Hvis der er et overtal af de dårlige bakterier, kan du opleve en dårlig fordøjelse, oppustethed eller forstoppelse. Balance i tarmene er vigtige for vores fordøjelse og sundhed, men faktisk er det også vigtigt for vores overordnede velbefindende. Læs her, hvorfor du bør tilføre mælkesyrebakterier til din kost.

Mælkesyrebakterier er gode for din hud

Selvom det måske ikke virker som det mest indlysende, når vi snakker mælkesyrebakterier, så er disse bakterier faktisk rigtige gode for din hud. Det skyldes, at en mave i ubalance ofte vil kunne ses på hudens tilstand. Hvis din fordøjelse er dårlig, hvis du ikke spiser ordentligt eller har problemer med maven generelt, kan dette faktisk ses i huden som uren hud eller en hud der slår ud.

Spiser du mælkesyrebakterier, vil du få en sundere fordøjelse, og det kan faktisk ses i huden. Huden vil være mere ensartet og have færre urenheder, fordi bakterierne hjælper til at genoprette hudens mikrobiom. Har du hudproblemer som eks. eksem eller rosacea kan mælkesyrebakterier også hjælpe dig af med disse hudlidelser.

Mælkesyrebakterier er gode for dit immunforsvar

Vi skal huske at passe på os selv og vores immunforsvar. Det gør vi ved at spise sundt og varieret, men indimellem kan der være perioder i livet, hvor det kan være svært at opretholde en god og sund rutine. Det kan også være, at du har fået antibiotika eller er stresset. Dette kan hurtigt medføre et svækket immunforsvar, som ikke kan hjælpe dig ordenligt igennem eventuelle infektioner.

Her kan mælkesyrebakterier være et glimrende valg, hvis du vil styrke immunforsvaret. Et svækket immunforsvar har ikke de gode bakterier til at stå imod eventuelle infektioner. Med mælkesyrebakterier får kroppen tilført en masse af de gode bakterier, der kan hjælpe immunforsvaret på vej.

Godt for dit mentale helbred

Du kender måske det med, at maven driller, hvis du bliver stresset eller nervøs/angst. Det skyldes, at stresshormonerne har en dårlig indvirkning på tarmene og skaber flere dårlige bakterier end de gode. Det skaber en ubalance. Forskning tyder på, at mælkesyrebakterier har vist sig at være særdeles gavnlige til at mindske stress og angstsymptomer, fordi mælkesyrerne går ind og genopretter mavens naturlige balance, så de dårlige bakterier ikke får lov at tage overhånd. Det er bl.a. bakterierne Lactobacillus helveticus og Bifidobacterium longum, som har vist sig at have en gavnlig effekt mod angst og depression.

Mælkesyrebakterier med de rette bakterier

Som nævnt ovenfor er mælkesyrebakterier, probiotika, rigtig gode for mange andre ting end tarmene og fordøjelsen. Det er rigtig vigtigt at have en mave i balance, hvis du vil være den sundeste version af dig selv, og undgå hudproblemer, mentale lidelser og et svækket immunforsvar.

Vil du styrke din krop med de rigtige mælkesyrebakterier kan du med fordel tage kosttilskuddet VSL. VSL er et komplekst mælkesyrebakterie kosttilskud, som indeholder 450 milliarder mælkesyre- og bifidobakterier. Det indeholder en del af nogle af de bedste mælkesyrebakterier til at forbedre bakteriemiljøet i tarmene og genoprette balancen. Bakterierne kommer fra 8 forskellige stammer og indeholder derfor rigtig mange forskellige typer af de gode mælkesyrebakterier. Kosttilskuddet skal opløses og indtages i vand eller eks. på din yoghurt om morgenen.

Du kan selvfølgelig også til enhver tid supplere din kost med gode fødevarer til tarmene, som eks. fermenterede fødevarer (kimchi, sauerkraut og pickles) og syrnede mælkeprodukter. Vil du gøre noget ekstra godt for din krop, skal du spise probiotika sammen med præbiotika. Præbiotika finder du bl.a. i rug, byg hvidløg, løg og porrer.