Artiklen indeholder reklamelinks

Alle kender det. Vi har for travlt til at blive syge. Nogle gange sker det alligevel, og når man kan mærke sygdommens tilløb, er det altid et dårligt tidspunkt. Vi glemmer at lytte til vores krop, når den signalerer, at vi skal slappe af. Når vi ignorerer det, bliver det kun værre, eller varer i meget længere tid. Når sygdommen først rammer, burde man altså blot lytte til sin krop og give den alt det hvile, den behøver. Derudover kan man gøre en indsats i forbindelse med forebyggelse af sygdomme ved at styrke sit immunforsvar. Det kan man gøre ved at indtage alle lægevidenskabens anbefalede vitaminer og mineraler, men mange har svært ved at indtage den store mængde blot igennem sin daglige kost. Derfor benytter flere og flere danskere kosttilskud som et supplement til deres kost. DayDose har udviklet et kosttilskud, der udelukkende har til formål at styrke immunforsvaret.

Sund kost styrker dit immunforsvar

Der er en masse forskellige fødevarer, man kan indtage, som er med til at styrke immunforsvaret. Her får du en liste over ti fødevarer, der ikke blot styrker immunforsvaret. De kan også være med til at forebygge vinterdepression og i det hele taget påvirke lykkefølelsen positivt:

  • Fisk

Laks og sardiner er fede fisk, som er rige på de essentielle fedtsyrer såsom omega3 og D-vitamin. Omega3 booster vores evne til at tænke og huske, og mange studier peger på, at mangel på omega3 fedtsyrer kan føre til depression eller psykiske lidelser som eksempelvis Alzheimers.

  • Æg

Det er blommen i æggene, der er god for dig, og styrker dit immunforsvar. Blommerne indeholder en masse D-vitaminer, som vi, i foråret og om sommeren, får igennem solen. Derfor er mange mennesker i mangel på D-vitaminer i vinterhalvåret, og her kan det være en god idé at indtage det igennem sin kost i stedet.

  • styrk dit imunforsvar saadan herCitrusfrugter

Appelsiner, citroner og grapefrugter er alle citrusfrugter, der indeholder mange antioxidanter, som kan være med til at booste immunforsvaret. Derudover kan citrusfrugterne også være med til at give mere energi og sænke stressniveauet.

  • Nødder og frø

Stort set alle nødder og frø indeholder magnesium, som styrker immunforsvaret, og kan forebygge depression. Man kan med fordel vælge valnødder, mandler eller chiafrø, som er ekstremt effektive.

Paranødder indeholder selen, B-vitaminer og folsyre. Disse ingredienser styrker de neurologiske processer, og danner hvide blodlegemer, der kan styrke immunforsvaret til bedre at kunne stå imod over for infektioner.

  • Bladgrønt, avocado og asparges

Spinat, broccoli og persille indeholder C-vitaminer, som hjælper kroppen med bekæmpelse af sygdomme såsom forkølelse og influenza. Asparges indeholder B-vitaminer og tryptofan, hvilket også kan forebygge vinterdepressioner.
Avocado indeholder derimod mineraler, som kan løfte humøret og give mere energi.

  • styrk dit imunforsvar herMælk

Kroppen kræver ekstremt mange B12-vitaminer og disse findes i mælk. B12-vitaminerne forebygger træthed og udmattelse. Derfor er det ekstremt vigtigt at indtage mælkeprodukter – især om vinteren.

  • Kalkunkød

Kalkunkød indeholder, ligesom asparges, også aminosyren tryptofan, som påvirker lykkefølelsen positivt.

Selvom man ved hvilke fødevarer, man skal indtage, kan det være enormt svært at få alle anbefalede vitaminer og mineraler gennem daglig kost. Derfor er flere, som før nævnt, begyndt at benytte sig af kosttilskud. Immune DayDose giver en hjælpende hånd til immunforsvaret ved at tilføre kroppen ekstra C-vitaminer, zink, selen, ginseng og echinacea. Kosttilskud er altså en god løsning, hvis man ikke får vitaminer nok gennem sin daglige kost, eller blot ønsker at styrke sit immunforsvar. Man skal dog altid huske på, at kosttilskud er et supplement til kosten, og ikke virker alene. Den optimale livsglæde og det gode immunforsvar kan altså opnås ved en blanding af sund kost og kosttilskud i form af eksempelvis DayDose.