Artiklen indeholder reklamelinks

Proteinpulver er blevet mere og mere populært at bruge. Særligt dem der træner, supplerer deres kost med protein, som er pulveriseret. Proteinpulveret tages umiddelbart altid lige før eller lige efter en træning. Det er dokumenteret, at proteinpulver øger sportsudøveres fedtfrie muskelmasse.

Det bruges, når en persons aktivitetsniveau er så højt, at det giver dem et øget behov for proteiner. Tilskud af protein fås i mange forskellige varianter, og det er altså ikke kun pulverformen, der bliver benyttet. Man kan også få et ekstra tilskud af proteinpulver gennem shakes, barer og kager – og det findes tilmed også i forskellige smagsvarianter.

Hvad er proteinpulver?

Proteinpulver anses som værende et kosttilskud. Der findes mange forskellige former for proteinpulver, men fællesnævneren er, at de primært består af protein, er udvundet fra en kilde, der gør pulveret let opløseligt i væske.

Det kan være svært at forstå præcist hvorfor proteinpulver er så stor en del af sportsudøveres hverdag, og det er derfor vigtigt først og fremmest at forstå, hvad proteiner egentlig er.

Protein er et stort molekyle, som også kaldes aminosyrer. Molekylet er en stor del af en lang række kropslige processer. Proteiner fungerer som såkaldte biologiske byggesten. Protein har blandt andet betydning for disse kropslige processer:

  • Muskelproteinsyntese
  • Opbygning af muskelmasse

Proteinpulver er en af de bedste kilder til at kunne få aminosyrer, og bliver derfor brugt som muskelopbyggende kosttilskud.

Hvorfor bruge proteinpulver?

Proteiner findes blandt andet i kød, fjerkræ, æg og mælkeprodukter. Hvis man træner meget, kan det dog være svært at indtage en så stor mængde af proteinholdige fødevarer, som der kræves.

Det er netop derfor, at rigtig mange sportsudøvere supplere deres kost med proteinpulver. På den måde får de alt det protein, som kroppen har brug for, når den skal opbygge muskler.

Der er altså ingen grund til at indtage proteinpulver som kosttilskud, hvis man ikke har et højt aktivitetsniveau. I disse tilfælde er det nemlig nok blot at indtage proteinholdige fødevarer.

Det er også vigtigt at påpege, at proteinpulver ikke kan erstatte fødevarer. Det er vigtigt at indtage rigeligt med proteinholdige fødevarer, og derfor skal man blot se proteinpulver som værende et supplement til den daglige kost.

Brug Atpro 200 i både mad og drikke

Der findes som nævnt mange forskellige typer og smagsvarianter, når det kommer til proteinpulver. Atpro 200 er blot en af mange typer proteinpulver, som kan bruges til både kolde og varme drikke. Det er også velegnet til mad, og ændrer som sådan ikke hverken smag eller konsistens.

Atpro 200 er altså ekstremt velegnet til dem, der ikke spiser så meget, da de igennem pulveret kan få den anbefalede mængde af proteiner mens maden stadig smager som den plejer, og er let genkendelig. Derudover bidrager pulveret også til at booste energi i hverdagen.

Smagen i dette kosttilskud er neutral, men der findes altså også proteinpulver med smagsvarianter som for eksempel jordbær og chokolade.