Artiklen indeholder reklamelinks

En naturlig god og sund tarmflora er vigtig for din sundhed, og er dermed også vigtig for at opretholde en god livskvalitet. Mange oplever fra tid til anden, at mave-tarm-systemet er i ubalance, hvilket kan give uro i maven og diarré. Dette kan mælkesyrebakterier hjælpe mod. Mælkesyrebakterier kan hjælpe dig med at skabe balance og ro i maven, når du har problemer med fordøjelsen, og maven driller.

Selvom mælkesyrebakterier kaldes bakterier, må de ikke blive forvekslet med dårlige og skadelige bakterier. Der er nemlig ikke noget dårligt ved mælkesyrebakterier – tværtimod er de særligt gavnlige for din krop. Mælkesyrebakterier kan dog ikke helbrede alle typer sygdomme, selvom de nogle gange bliver markedsført sådan. Til gengæld kan mælkesyrebakterier være rigtig effektive, hvis du døjer med problemer med maven og fordøjelsen.

Herunder kan du blive lidt klogere på, hvad mælkesyrebakterier er, hvad de gør i kroppen, og hvordan du kan skabe balance i din mave og tarme ved at indtage mælkesyrebakterier.

Hvad gør mælkesyrebakterier

Mælkesyrebakterier bliver også kaldet for probiotika og er gavnlige bakterier, der findes naturligt i tarmene. Her bidrager de til en god og naturlig balance i din tarmflora. Mælkesyrebakterier indeholder levende mikroorganismer, som omdanner mælkesukker til mælkesyre i tarmene. Denne mælkesyre stimulerer bevægelse og celledeling samt sænker PH-værdien i tarmene, hvilket er med til at opretholde en sund bakterieflora i mave-tarm-systemet.

Mælkesyrebakterier er derfor rigtig gode at have i tarmene, fordi de hjælper med at holde mave-tarm-systemet naturligt i balance. Bakterierne i tarmene har desuden indflydelse på vores immunforsvar, hvorfor det også er rigtig vigtigt for dit helbred og generelle sundhed at mave-tarm-systemet er i balance.

Har du problemer med maven og fordøjelsen, kan det skyldes, at der er ubalance i din tarmflora, og at der dermed ikke er nok af de gode bakterier til at bekæmpe de dårlige og skadelige bakterier i tarmene. Når der er flere dårlige bakterier end gode, kan dette både give luft i maven, diarré og oppustethed, hvilket kan være meget ubehageligt.

Tag mælkesyrebakterier som kosttilskud

Oplever du problemer med maven, kan det derfor være en god idé at indtage produkter med mælkesyrebakterier, som kan hjælpe de eksisterende mælkesyrebakterier i tarmene med at bekæmpe de dårlige bakterier, og der igen kan komme balance i maven og tarmene.

Mælkesyrebakterier findes blandt andet i syrnede mælkeprodukter som yoghurt, tykmælk og kærnemælk. Derudover kan mælkesyrebakterier også fås i forskellige former for kosttilskud, som man kan tage dagligt som supplement til kosten for at opretholde en naturlig balance mave-tarm-sytemet.

Mærket VSL har blandt andet lavet kosttilskud med flere forskellige typer mælkesyrebakterier, der hjælper med at skabe balance i maven og tarmene. VSL indeholder blandt andet bifidobakterier, der hæmmer forrådnelsesbakteriernes vækst og sænker PH-værdien i mave-tarm-systemet. Derudover indeholder kosttilskud fra VSL også mælkesyrebakteriestammen Lactobacillus, der virker mod skadelige bakterier som for eksempel e-coli eller salmonella, der ofte kan give problemer i mave-tarm regionen.

VSL kan indtages dagligt ved at opløse 1-2 breve med mælkesyrebakterier i vand, juice eller yoghurt og virker ved at tilføje de gavnlige mælkesyrebakterier til mave-tarm-systemet. På den måde kan du forebygge og bekæmpe de dårlige bakterier i tarmene, der giver dig problemer med maven og fordøjelsen og igen skabe ro og balance i din tarmflora.