Artiklen indeholder reklamelinks

Ubalance i tarmfunktionen kan, udover at skabe smerter i maven, også have en stor effekt på det generelle helbred. Der findes flere forskellige årsager til, at man kan opleve mavebesvær. For at opnå et velfungerende tarmsystem, er det først og fremmest vigtigt at hele kroppen er i balance. Det sker blandt andet gennem sundt og varieret kost og regelmæssig motion. Hvis kroppen og tarmfloraen først er kommet i ubalance, kan et tilskud af mælkesyrebakterier gøre en stor forskel. Hvis man er i underskud er mælkesyrebakterierne er immunforsvaret svækket og det er mere besværligt at holde krop og mave i balance.

Mælkesyrebakterier skaber balance

Mælkesyrebakterierne findes i forskellige fødevarer som eksempelvis mælkeprodukter. De forekommer naturligt i både tarmsystemet og urinvejssystemet. Mælkesyrebakterierne er igennem en gæringsproces, hvor de producerer mælkesyre som slutprodukt, og er altså kategoriseret som sundhedsfremme mikroorganismer.

Selvom mælkesyrebakterierne findes mange steder, ændrer det ikke på, at mange mennesker er i underskud af dem. Derfor kan man indtage dem som kosttilskud i flere forskellige variationer som for eksempel:

  • Dråber
  • Tabletter
  • Kapsler
  • Creme/gel

Cremen bliver primært brugt til intime zoner, da mælkesyrebakterier også kan stabilisere pH-værdien og dermed forebygge eller komme intimsvamp til livs.

Sådan får du maven i balance

faa-maven-i-balance-med-dette-kosttilskud-tekstbillede-703x336Det er vigtigt, at tanken om en mave i balance konstant er i baghovedet, da man, for at undgå maveproblemer, først og fremmeste skal forebygge det. På den måde bliver balance opretholdt, og man kommer ikke til at være plaget af madegener og svagere immunforsvar.

Først og fremmest er det vigtigt at overveje hvilke fødevarer, man indtager. Det er vigtigt at spise sundt og varieret. Derudover er væskebalancen også et vigtigt aspekt, hvis man gerne vil skabe balance i sin mave. Drik derfor rigeligt med vand og hav eventuelt en vandflaske med dig overalt hvor du går. Et tilskud af mælkesyrebakterier vil desuden hjælpe din mave og tarmfunktion på vej, men kan altså ikke gøre det alene. Det skyldes at mavegener kan opstå af flere forskellige årsager, som for eksempel fremmede bakterier, der finder ned i maven. Derfor er det altid vigtigt at være opmærksom på hygiejne samt på renheden af den mad og drikkelse, man indtager.

Det hjælper også mod maven

Der er naturligvis forskel på, hvilke problemer man kan have med maven, og dermed er der også forskel på hvilke metoder, man kan bruge for at komme det til livs. Mælkesyrebakterier er generelt altid en god behandlingsmulighed, da det skaber balancen i hele tarmfloraen.

Hvis man ofte er plaget af diarré findes der forskellige fødevarer, man kan spise, som kan komme det til livs:

  • Grøntsager
  • Bananer
  • Knækbrød
  • Fisk

Derudover findes der også forskellige typer af håndkøbsmedicin man kan benytte mod diarré. Det kan være en god idé at spørge på apoteket, for at få den rette vejledning og det helt rigtige produkt.

Nogle er mest plaget af diarré, mens andre døjer mere med forstoppelse. Oftest er det afføringsmiddel, der bliver brugt mod forstoppelse, hvilket også kan købes som håndkøbsmedicin på det lokale apotek eller et apotek online.