Artiklen indeholder reklamelinks

Flere og flere dansker benytter sig i dag af kosttilskud for at kunne indtage alle anbefalede vitaminer og mineraler. Mange synes, at det kan være svært at få eksempelvis vitaminer, mineraler eller udtræk af planter og dyr udelukkende gennem sin daglige kost. Man spiser altså kosttilskud, fordi man tror på, at de kan give os noget, vi ellers ikke ville få. Derudover spiller det moderne landbrug også en rolle, da mange tror, at de frugter og grøntsager der høstes, ikke indeholder de samme vitaminer og mineraler, som de gjorde førhen. Mange er i den overbevisning, at jorden er alt for sprøjtet og udpint til, at vi kan få noget sundt ud af den.

Er det virkelig nødvendigt?

 

paavirker sproejtemidler vores vitaminer og mineralerInden man går i gang med at indtage kosttilskud, kan det være en god idé at sætte sig ind i, om det virkelig er nødvendigt. Selvom mange tror, at frugter og grøntsager indeholder færre mineraler og vitaminer end tidligere, er det faktisk ikke tilfældet. Fødevarestyrelsens undersøgelser viser løbende, at der ikke er færre vitaminer og mineraler i end tidligere. Fødevareinstituttet analyserer, hvad danskerne spiser, og undersøger alle kostvaner. På baggrund af disse undersøgelser, kan man erfare, at de fleste af os rent faktisk får dækket vores behov for mineraler og vitaminer gennem den daglige kost, og at kosttilskud altså ikke som sådan er en nødvendighed.

 

Der er dog undtagelser! I nogle tilfælde kan man have godt af at indtage lidt ekstra for at få sin krop i den rette balance. Denne undtagelse gælder blandt andre:

 • Småspisende ældre
 • Kvinder i den fødedygtige alder – de har ofte jernmangel grundet menstruation
 • Kvinder der prøver at blive gravide
 • Gravide kvinder – gennem hele graviditeten
 • Personer der går tilslørede – de får ikke sol på huden og dermed ingen D-vitamin
 • Ældre over 70 år
 • Spædbørn
 • Børn til og med 9 år med allergi overfor mælk – mangler calcium
 • Personer med risiko for osteoporose

I disse situationer er det positivt at indtage kosttilskud. Det er naturligvis forskellige vitaminer og mineraler, der mangles hos de forskellige, og derfor er det altid godt at konsultere med sin læge, inden man går i gang med indtagelse af kosttilskud.

DayDose som kosttilskud

Hvis du hører ind under en af kategorierne i afsnittet ovenfor, er det vigtigt, at du sætter dig ind i hvilken type kosttilskud der passer til dig, og dækker netop dine behov.

 

her er de gode planteekstrakterDayDose er et kosttilskud, der indeholder både vitaminer, mineraler og planteekstrakter, og giver dig et tilskud til den anbefalede dosis, i modsætning til andre typer af kosttilskud, som giver dig hele den dagsdosis, der er anbefalet. DayDose har altså forholdt sig til, at man også indtager en lang række vitaminer og mineraler gennem sin daglige kost.

 

 

DayDose laver forskellige slags kosttilskud, som tjener forskellige formål:

 • Active

Giver energi, udholdenhed og styrke til en høj aktivitet.

 • Travel

Sundhed og vitalitet på ferien. Forebygger dårlig mave.

 • Immune

Styrker immunforsvaret – giver modstandskraft og almen sundhed.

 • Essential

Laves til både mænd og kvinde. Giver styrke til manden, og vitalitet og bedre ydeevne i hverdagen hos kvinder.

Disse produkter er altså tilpasset de forskellige formål, som indtagelse af kosttilskud kan have. Hvis du er i tvivl om, hvad du mangler, eller om du overhovedet mangler noget – så tag en snak med din læge. DayDose forhandles både på fysiske apoteker og på dit online apotek.