Artiklen indeholder reklamelinks
Nogle gange kan man komme lige så langt med kosttilskud, som man kan med konventionel medicin. Det er langt fra altid, men af og til er det faktisk til at behandle forskellige ting med kosttilskud og ikke konventionel medicin, som man ellers ville ty til.
Det er ikke for at sige, at der er noget galt med konventionel medicin – tværtimod er det en effektiv måde at behandle mange forskellige lidelser på. Man skal ikke sige nej til medicin som udgangspunkt, særligt ikke i Danmark, hvor alt af denne slags er underlagt strenge krav og grundige tests.
Al slags medicin har dog potentielt bivirkninger, og derfor er der mange, som gerne vil skære ned på medicinforbruget. For meget medicin er ikke godt for kroppen, og selvom vores tærskel for medicinforbrug er højere end mange frygter, kan man godt gå uden om konventionel medicin til tider.
Overgangsalderens gener
Et sted hvor et kosttilskud måske kan være bedre end den konventionelle behandling er generne omkring overgangsalderen. Produktet Femarelle indeholder ikke hormoner, som man ellers behandler med, men er derimod baseret på effekten fra en bestemt sojabønne, som er behandlet på en bestemt måde.
Det er stoffet DT56a, som giver virkningen i Femarelle, og det er patenteret, så det kun er i Femarelle, man kan få dette stof, der kommer fra særlige sojabønner, der er blevet fermenteret.
Fordelen ved Femarelle, som bliver anbefalet af den europæiske sammenslutning af gynækologer, selvom det ikke er anbefalet af gynækologer herhjemme endnu, er netop de manglende hormoner. Hormoner kan meget, men en hormonbehandling med østrogen kan også medføre en del bivirkninger.
Blandt andet kan en hormonbehandling mod generne ved overgangsalderen betyde øget risiko for visse typer kræft samt blodpropper. Det er selvsagt noget, man gerne vil undgå, og derfor lyder den europæiske anbefaling altså, at Femarelle med DT56a er et bedre alternativ.
Depressive tanker har måske noget med D-vitamin at gøre
Om vinteren får vi i Danmark ikke lige så meget D-vitamin, fordi meget af vores D-vitamin kommer gennem solens stråler. Om vinteren skinner solen ikke lige så meget som ellers, og det betyder, at vi ikke får lige så meget gennem solstrålerne, som andre tider af året, og derfor må vi finde mere i vores mad. Det er dog ikke altid, at man får justeret sin kost, og derfor får vi nogle gange ikke nok.
Mangel på D-vitamin er blevet sat i forbindelse med depressive tanker, som man kan se beskrevet på blandt andet sundhed.dk, og der er også en mulighed for, at mangel på dette vitamin kan have en finger med i spillet omkring vinterdepressioner.
Derfor er der måske ikke grundlag for at kaste sig over det, der populært bliver kaldt lykkepiller, så snart man oplever depressive tanker. Snak altid med din læge om mistanke om depression og lignende, men lægen vil sandsynligvis også undersøge sådan noget som dit D-vitaminniveau.
Har du for lidt D-vitamin i kroppen i forhold til det optimale niveau, kan det være, at en periode med kosttilskud med D-vitamin er et bedre første skridt end lykkepiller.