Artiklen indeholder reklamelinks

Det er trælst at døje med maven – især fordi det er ret tabubelagt at snakke om sine problemer med hård eller dårlig mave, luft i maven og lignende. I virkeligheden er der ret mange af os, der fra tid til anden har lidt problemer med maven. Desuden er der perioder i ens liv, hvor maven bare er mere skrøbelig end ellers.

Problemer med maven kan opstå som følge af dårlig kost, stress eller andre sygdomstilstande. God nattesøvn, sund kost og motion er de tre ting, der kan forebygge maveproblemer. Men hvad kan du gøre, når problemet med maven alligevel er opstået? Kosttilskud med fiberhusk, mælkesyrebakterier og magnesia er tre tilskud, der afhjælper maveproblemer på en god og naturlig måde.

Fiberhusk

Kostfibre er enormt vigtige for fordøjelsen. Kostfibre er en form for kulhydrater – men som kroppen ikke kan optage som energi. Til gengæld optaget kostfibrene rigtig meget vand. Kostfibre får man gennem sin kost fra grøntsager og kornprodukter.

I maven optager kostfibrene væske, som gør afføringen blød og nem til at passere gennem tarmsystemet. Kosttilskuddet FiberHusk består af 85 % kostfibre og kan bruges på mange forskellige måder – blandt andet til bagning. HUSK har også lavet andre produkter med kostfibre, blandt andet også i pilleform og med smag. Disse kan bruges til at indtage, hvis man har hård mave, og er et populært supplement til ældre.

Magnesia

Tabletter med magnesia bruges mod forstoppelse, samt behandling af mavekatar, spiserørskatar og sure opstød. Magnesia virker syreneutraliserende, og ved indtag af svarende dosis virker magnesia øjeblikkeligt mod sure opstød og katar, mens virkningen mod forstoppelse indtræffer i løbet af 6-8 timer.

I modsætning til FiberHusk er Magnesia et ikke helt så naturligt valg, når det handler om at løse problemer med forstoppelse. Der er en lang række punkter om anvendelse af magnesia sammen med andre lægemidler, der skal læses på følgesedlen. Alligevel kan Magnesia dog være det bedste valg, det afhænger blot af den enkelte persons specifikke situation.

Mælkesyrebakterier

Hvor FiberHusk og Magnesia begge virker mod forstoppelse, er mælkesyrebakterier dog rettet mod mere generelle tilstande af maveproblemer. Mælkesyrebakterier virker til at opretholde en naturlig balance i maven og tarmsystemet. Mælkesyrebakterier købes i tabletform og indtages efter de anvisninger, der er på pakken.

Mælkesyrebakterier kaldes også probiotika, og er i virkeligheden ikke blot én art bakterier, men flere forskellige bakterier, der går under den fællesbetegnelse. Syrebakterierne bevirker at bl.a. mælkesukker og andre kulhydrater bliver omdannet til mælkesyre, som er en af de nødvendige fedtsyrer at have i maven og tarmene.

Dårlig tarmflora kobles sammen med en lang række ubehagelige sygdomme såsom morbus chrons, colitis ulcerosa og irritabel tyktarm, der har det til fælles, at de opstår i tarmsystemet. Men også andre sygdomme som sukkersyge og psoriasis, der ikke umiddelbart har noget med tarmene at gøre, bliver påvirket af dårlig tarmflora. Du kan læse mere om mælkesyrebakterier her.

Lider du af maveproblemer af den ene anden form for maveproblemer, er der altså hjælp at hente – enten i form af kosttilskud eller naturlægemidler, alternative behandlingsformer eller vigtigst af alt: Forebyggelse gennem sund livsstil. Motion styrker tarmenes bevægelser, og for lidt motion resulterer ofte i maveproblemer og forstoppelse.