Artiklen indeholder reklamelinks

Vi ved alle samme, at det er godt at få vitaminer. Ligeledes ved vi, at vi skal spise varieret og sund kost, så vi får alle de gode vitaminer og mineraler. Det er bare ikke altid, at man i en hektisk hverdag, får planlagt de helt vitaminrige måltider i løbet af ugen. Selvom man egentlig gerne vil, kan det altså være svært at opnå den anbefalede mængde. Dette er en af grundene til, at flere og flere danskere benytter sig af kosttilskud og vitaminpiller som for eksempel LongoVital. Gennem kosttilskud tilføres kroppen de ekstra vitaminer, som vi ikke formår at give den gennem vores daglige kost. Kosttilskuddet fra LongoVital består af forskellige urter og vitaminer, som virker forebyggende, og bidrager positivt til vores helbred.

Vitaminerne

Først og fremmest indeholder kosttilskuddet LongoVital forskellige vitaminer:

  • Vitamin A – Retinol

Dette vitamin findes blandt andet i æg, lever, fisk, gulerødder og mælkeprodukter. Hvis du ikke får nok af disse fødevarer i dagligdagen, er det en god idé at indtage kosttilskud. Vitamin A bidrager til opretholdelse af normalt syn, et bedre fungerende immunforsvar og er medvirkende til vedligeholdelse af hud og slimhinder.

  • faa viden om vitaminer herVitamin B1, B2, B3, B5, B6

B-vitaminerne er en vigtig del af indholdet i kosttilskuddet LongoVital. Alle B-vitaminer findes i kød, men tjener hver især forskellige formål. Vitamin B1 medvirker til et normalt fungerende nervesystem, mens vitamin B6 kan bidrage til opretholdelse af normal funktion i immunforsvaret.

  • Vitamin C – L-askorbinsyre

C-vitaminer findes blandt andet i peberfrugt, kiwi og forskellige citrusfrugter. Dette vitamin findes i LongoVital, fordi det blandt andet bidrager til beskyttelse af celledele mod oxidativ skade og til nervesystemets normalt funktion. Derudover er C-vitamin nødvendig for at opretholde normale knogler, tænder, brusk, tandkød og hud.

  • Vitamin D – Calciferol

D-vitaminer har ligeledes en lang række af fysiologiske virkninger – herunder blandt andet et bidrag til normal celledeling og immunforsvar samt vedligeholdelse af normal funktion af musklerne.

Kroppen danner selv D-vitamin, idet sollyset rammer kroppen. I vintermånederne kan det derfor være en god idé at indtage mælkeprodukter, æg, fed fisk eller kosttilskud, der også indeholder D-vitaminer. På den måde er man sikker på, at kroppen får den rette mængde af D-vitamin året rundt.

  • Vitamin E

Dette vitamin skal man ikke indtage i for store mængder. Ved overdosis kan man opleve hovedpine, kvalme og diarré. Hvis man indtager den anbefalede dosis, vil vitamin E bidrage til, at kroppens celledele bliver beskyttet mod oxidativ skade.

  • Vitamin B12

Hvis man indtager vitamin B12, kan der sjældent forekomme en overdosis, fordi kroppen selv udskiller vitaminet igen. B12 findes i lever, kød, fisk, mælk og ost, og bidrager blandt andet til et normalt energistofskifte samt nervesystemets normale funktion.

  • Folsyre

Folsyre er også et B-vitamin, som i dette tilfælde bidrager til en normal bloddannelse samt en normal psykologisk funktion.

  • Calcium

her faar det de rigtige vitaminerLongoVitals kosttilskud indeholder også calcium, som ligeledes bidrager sundhedsfremmende til blandt andet:

1)      Vedligeholdelse af normale knogler

2)      Vedligeholdelse af normale tænder

3)      Vedligeholdelse af normal muskelfunktion

4)      Fordøjelsesenzymernes normale funktion

Hvis du ønsker at indtage mere calcium gennem din daglige kost, skal du indtage mejeriprodukter, grove grøntsager og fede fisk.

  • Magnesium

Magnesium fås også som kosttilskud i sig selv, men er altså også en del af indholdet i LongoVital. Magnesium er sundt for os, fordi det bidrager til en normal kognitiv funktion samt omsætning af fedtstoffer og kulhydrater.

  • Zink

Endeligt indeholder LongoVital grundstoffet Zink. Den anbefalede dosis af zink er 10 mg dagligt. Zink kan mindske træthed og udmattelse, og kan være med til at vedligeholde et normalt syn, hår, negle og knogler.

Udover disse forskellige vitaminer indeholder LongoVitals kosttilskud også 6 forskellige urter. Kosttilskud er til dig, der ikke får den nødvendige og anbefalede dosis af vitaminer og mineraler gennem din daglige kost.